Het dagboek der desillusies

5 november 2014
Auteur: Hannes Dedeurwaerder

“Als alles goed gaat, waarover kan ik dan nog vertellen?” Dat liet Wannes Capelle van Het Zesde Metaal onlangs optekenen. Om maar te zeggen dat tegenslag veel dankbaarder is als inspiratiebron. En ook de aanleiding kan zijn voor een fantastische aankoop.

Iedereen die mij kent, weet dat ik het nogal heb voor notitieboekjes en papieren agenda’s. Ideaal voor losse gedachten, flarden gemijmer en uitspraken/afspraken die ik niet mag vergeten. Maar van de Perpetual Diary of Dissapointments had ik tot vandaag nog nooit gehoord: een agenda die alleen focust op teleurstellingen en ontgoochelingen. Zij het op hilarische wijze.

Heel goedkope wijn

Zo staan vooraan in het boekje enkele handige, vaak op reis gebruikte uitdrukkingen in verschillende vertalingen. Uiteraard met negatieve inslag: ‘tafel voor één, alstublieft’, “ik ben mijn paspoort kwijt’, ‘mijn excuses, meneer de agent’, ‘verkoopt u ook heel goedkope wijn?’ …

Verder vind je op zowat elke pagina een waardevolle levensles: ‘if at first you don’t succeed, get used to it’. Of: ‘notes toward a tweet everyone will ignore’. En deze is ook mooi: ‘if a tree falls in the wood and no one is there to hear is, does that remind you of your life?

De les van Homer Simpson

Weekdagen? Die vind je in deze agenda niet terug. Maar je kan wél de maandagen aanduiden via de mee geleverde blauwe stickertjes. Zodat uw jaarplanning meteen vol, jawel, blauwe maandagen steekt.

Een agenda die ik, geboren cynicus, zal koesteren. Met in het achterhoofd de fantastische levensles die Homer Simpson zijn kinderen meegaf: “Kids, you tried your best, and you failed miserably. The lesson is: never try”.

Om te eindigen met Ricky Gervais: have a great day!

 

Agenda voor cynici

Dé agenda voor deze sombere dagen!

Uitdrukkingen voor op reis

Op reis? Dan kan de pechvogel zeker deze uitdrukkingen gebruiken.

Levenslessen in de agenda

Voor elke week een wijze levensles.