Kinderen koken

10 december 2014
Auteur: Hannes Dedeurwaerder

Met de feestdagen in aantocht doet ook Seriewoordenaar graag zijn duit in het zakje. Niet door vergeten etiquetteregels af te stoffen, of een foutloze kerstkaart voor u te schrijven. Nee, we vertellen u graag hoe u de rustigste kerstperiode van uw leven doorbrengt.

Houdt u niet van de kerstdrukte? Draait uw maag zich spontaan in een knoop bij de gedachte aan ellenlange diners en verplichte familiebezoeken, waarbij de neven en nichten en (klein)kinderen elkaar non-stop voor de voeten lopen? Geen nood: niemand minder dan topacteur Filip Peeters, bekend van onder meer Salamander en Loft, reikt ons dé sleutel voor een rustige eindejaarsperiode aan. Geen evidente sleutel weliswaar, maar als een dergelijke podiumautoriteit spreekt, dan luister je maar beter.

Naessens en Meus

Peeters is naast acteur namelijk ook een gepassioneerd kok en schreef daar, net als zovelen met hem, een boek over. Maar in tegenstelling tot Pascale Naessens en Jeroen Meus, die de gezonde toer opgaan dan wel richting boterbergen, kiest deze auteur voor een heel andere en écht originele invalshoek: onze kleintjes.

Kinderen koken? Moet kunnen volgens Filip Peeters!

Het boek heeft namelijk een titel die weinig aan de verbeelding overlaat: Kinderen koken met Filip Peeters. Wie het aandurft, mag ons altijd zijn wedervaren laten horen. Wij gaan in elk geval eens de kinderspaghetti eens proberen. Tip van de auteur: gooi daarna zeker het kind met het badwater weg.

Prettige feesten!